Followers

Tuesday, January 11, 2011

Eksperimental

assalamualaikum wb.t.
salam 1 m'sia..
hhahhaahh.. *ttbe gelak..
ari aku tade lah nk story mory yg GEMPAK pun ngan korunk sume.. just sekadar hiburan umum jur, so seperti biasa lah.. yg mne suke.. boleh la like or baca.. yg mne ta ske, please klik la next blogg.. (pesanan penaja)

dlm blog sblm nih aku ade citer en pasal diri aku sket.. Now nih sambungannya..
aku dh selamat menjalani sesi bersual kenal ngan bilik bedah di satu hospital nih.. alhamdulillah, segala selamat jugak akhirnya.. aku nk citer la sket pengalaman aku seharian disana..
aku skrng dh kuar dri "penjara janji" hospital tuh..

aku start masok ptg.. 09.01.2011.. mmg bosan giler seyh bila kne tahan wad nih.. ntah pape jur.. dh la kne paksa mkn ubat.. mcm la aku ni ta reti mkn ubt sndiri jur en.. siap nurse tuh tunggu terpacak depan aku mcm tugu negara lah katakan.. hadoi.. punya lah aku dok bercekerama ngan dye, dok cari point la kan soh dye blah.. last2 dye dpt gak hidu taktik 4-4-2 aku nih.. Expert seyh.. mmg tabik spring uh kat dye.. aku engt kalau dye keja ngan unit forensik polis, mmg laku beb.. xpert lam bab hidu menghidu nih.. last2 aku kne gak pksakan diri aku mkn ubat tuh.. bknnye bnyak pun.. 3bijik jur.. tpi dh jenis aku nih "AGAK BERANI NGAN UBAT".. mmg ta uh la kan.. dh aku mkn, ngan muntah2 yer, kne bebel, last2 masok gak ubt tuh dlm badan aku..pnye la susah nk mkn.. dh abis mkn, nurse uww senyum2 lak kan kat aku, siap ckp " MENGALAHKAN ORG KECIK MKN UBT".. pastu aku ckp uh, aku mmg 'KECIK" pun.. dye reply, "KECIK APENYE, DH TUA PUN".. pas2 aku ckp uh.. aku mmg "KECIK DARI DULU!" pun.. dok berbalas2 pantun kat situ, dye pun nyampah lyn aku.. dye pun blah la.. hahahhahaahaa.. padan muka yer.. kan dh kne ngan aku..:p
sakit hati aku ngan dye.. adoi.


 lebeyh kurang mcm nih la rupa aku tyme kne dok lam 'penjara janji'

pas2.. mlm pun menjelma la kan..
aku pun p la mndi.. nk mkn ta boleyh.. kne puasa pulak.. aku pun ske lah, t'lompat2 bagai.. terlepas dri azab nk kne mkn ubat.. padahal perut dah "B'HIP-HOP" minx isi minyak.. hahahhahhahaa.. lepas tuh.. lepak2 kejap.. ade la 1 family nih dtg mlwat ank yer.. mula2 aku pun senyum la kan tgk diorng.. pas2 ttbe perasan senyum, suke.. bertukar cuaca jdi sedih.. melihat kan kemesraan diorng... aku nih sorang2 jur.. terkontang-kanting.. tade spe pun dtg.. dh la pegi menyerah diri masok hospital..
huuhuhuhuh.. tapelah.. dh abis tuh.. aku dok la mngelamun tepi tingkap.. dok pikir sana-sini.. pikir ape akan jadi keesokannye pulak kan.. dh abis sume uww.. aku pun g lah tdo wlpn tanpa kerelaan diri..

esoknnya 10.01.2011.. aku pun g la mandi dlu.. kang ade app ngan bilik bedah lak pkl 12... dh abis sume tuh.. ade la nurse nih dtg.. dok interview la aku nih.. aku pun just reply jur ape yg dye tnya.. mls nk lyn.. kang layan menjadi-jadi lak kan.. ngan takot, b'debar, kecut perut sume bagai lah tyme tuh.. bnda 1st tyme kan aku kne.. dh abis tuh.. dye pun tolak la aku masok bilik menunggu tpi aku pnggil "BILIK RnR" sbb sume yg kat situ tgh roleks menunggu turn untuk melawat "TAPAK KAWASAN PROJEK" diorng.. heheehhehehehhe.. mula2 aku pun rileks la kan.. control macho la katakan.. dh smpai turn aku.. PERGH!!!! nk luruh jantung pisang aku tyme tuh ble kne tolak masok.. hadoi!!! hilang ke macho-an aku.. hahhahah.. doct kat situ pun memulakan kan operasi mencari dan mnyelamat.. MAK AIII!!!! SAKIT SEYH!!! tuh jur yg aku dpt ungkapkan tyme tuh.. tade bnda len dh aku pikir.. SAKIT..SAKIT.. SAKIT.. 


3x try bru boleyh.. nk luruh tulang blakang aku tahan... smpai menangis lah aku dibuatnye.. trimas yer doct sbb berjaya membuat saya menangis... mmg meraung aku tyme tuh.. dh la tade spe pun dtg teman aku.. aku lah sorang yg menanggungnye.. tuh yg membuatkan aku rasa sedih sgt.. dh settle ape sume.. dye kasi aku mkn ubt.. tyme tuh mmg aku ta dpt pikir dh.. SAKIT giler.. mmg ta t'tanggung badan aku menerimanya.. mmg ta uh.. aku ta tahu nk ckpp mcm ne.. tuh la skit yg paling sakit yg penah aku rasakan.. tapi korunk ta tahu la kan mcm mne lak.. aku just pikir antara hidop n mati jur tyme tuh.. mmg ta uh.. ta boleh seyh nk citer mcm ne....cinta, harta, kwn... mmg tade dh lam pemikiran aku tyme tuh..


tiada lagi keseronokan...

dh abis sume.. aku pun di tolak lah masok lepak wad balik.. dok kat situ.. aku just mngenang naseb diri aku jer.. dh ta tahu nk pikir ape dh.... meleleh2 gak ur tyme tuh, hilang ag kejantanan aku seketika.. huhuhuhuhuhu.... ptg tuh. doct yg same dtg wat check-up n aku dh boleh balik.. mmg sakit uh kan nk b'jln.. tpi aku gagahkn jugak sbb nk kuar dri "penjara janji" uh.. aku harap aku dh ta jmpe ag dh kenangan yg 'MEMANG BEST' nih di masa hadapan... ni la KENANGAN yg aku rasa paling "BEST LAH"!!! dlm hidup aku.....

akhir kata.. daku ingin mengucapkan ribuan trimas kat doct2 n nurse2 yg menolong dan membantu aku selama aku disana... aku hargainya hingga ke akhir hayat..


sekian saja lah bebelan aku untuk kali ini.. trimas kpd yg membaca.. dan jmpe ag eyh korunk~~
maaf lah kalau ade yg korunk baca tuh ta paham.. hehehhehe..
taboleh sgt nk menonjol!!
BAHAYA BEB!
sekian..
w'slm..
:D

Sunday, January 9, 2011

Penantian

assalamualaikum w.b.t. 
dan salam 1 Malaysia..:)
seperti biasa la kan.. aku just nk bercerita sedikit sebanyak la kisah aku.. biasa la kan, manusia nih mcm2 ragamnye.. ade yg bagus.. ade yg ta.. tu la dinamakan LUMRAH KEHIDUPAN.. so.. bagi sesiapa yg nk baca blog aku nih, aku mengalu-alukan lah.. tapi bagi spe yg tanak tuh.. korunk boleh la klik cancel or next blog.. okeyh??

ari ni aku just nk share citer pasal diri aku.. sblm trlmbat aku just nk memohon seribu kemaafan kepada kalian semua seandainya aku ada buat salah dan silap ngan korunk sume samada secara langsung or ta langsung.. biasala kan, manusia mne lepas dari membuat kesilapan.. aku jugak nk minx korunk halalkanlah segala-segalanya lah pasal aku.. samada wang ringgit, ilmu or barang yg penah aku ambik or terambik or terpinjam..
aku ta nak la kang lepas nih, kalau ditakdirkan aku ta lagi bersama korunk, aku terseksa nnti..*paham2 jela*
hari nih, kurang dr 24 jam, aku akan menjalani 1 kehidupan yg ta penah aku alami.. ia nya menentukan samada aku masih dpt menikmati kehidupan di dunia ini ataupun ta.. aku berdoa agar umur aku dilanjutkan lah lagi, tpi itu sume ketentuan Qada & Qadar.. manusia kan hanya mampu merancang.. 
aku jugak nk memohon la jasa baik kalian supaya mendoakan aku selamat pergi dan bukannya van jenazah yg membawa aku pulang ke rumah..

kepada yg tersayang, sya just boleyh ckp yg sya mmg sygkan awk... syg saya kpd awk hingga hujung nyawa.. wlaup ape pun yg terjadi kepada sya, ingatlah... sya ikhlas menyayangi diri awk.. 



 apa yg aku boleh buat, just menanti jur la sehingga segala2 nya berakhir samada secara selamat or tak.. aku harap ape pun terjadi, aku redha... mungkin dh tertulis ini lah nasib aku.. aku terima.. ntah la.. aku sikit pun ta risau pasal bnda nih wlpun aku tahu sekiranya 'bnda nih' t'salah ambik boleh membawa maut kepada pesakit.. ta pun pesakit akan lumpuh separuh or 1 badan.. tpi nk buat mcmmne nak.. ini jelah jln yg ade bgi nk m'detect aku nih ade sakit ape.. mula2 tuh aku mmg ta nak kasi.. tapi smpai bila aku nk menanggung kesakitan dgn b'topengkan senyuman.. aku pun nk hidup normal mcm org lain.. so.. nk tanak aku kne la memberanikan diri untuk 'buat bnda' nih..
sakitnye aku dgr mmg ta dapat digambarkan dgn kata-kata..iyelakan tulang kita dicucuk dgn jarum tanpa sebarang ubat bius... mmg la sakit.. sedang jari kita terkena jarum yg halus tu pun dah meraung sekanpung.. ni kan pula jarum injection untuk tembus tulang belakang.. ta gile ke apeh.
huhuhuhuhuh...
kalau berjaya la kan, aku just mengharapkan ada sinar kehidupan baru untuk aku..
aku nk sgt hidup bahagia disamping org yg aku syg...



apa2 pun.. aku ta boleh la cakap lebeyh2 kat sini.. kat korunk ckp aku nih merepek la, nk menagih simpati lah dan sume bagai la kan.. bagi yg paham tuh bagus lah... bagi yg ta paham tuh paham2 kan lah sendir.. aku pun ta boleh la nk bercerita details2 sgt... :D
akhir kata, aku ingin memohon sekali lagi seribu kemaafan n doakan lah kesejahteraan hidup aku nih..
kalau ade umur yg pnjang kita berjumpa lah lagi..



sekian w'slm...

Saturday, January 8, 2011

meraung

assalamualaikum wbt
salam 1 malaysia..

ermmm.. hari ni tade pape pun aku nk citer.. just ade la sikit org ckp luahan hati dan dedikasi untuk di kongsi bersama.. ceyh! gitu lak en.. hehhehe.. 
bagi sape2 yg berminat boleh la baca... sape yg tak tuh.. boleh la klik next blog..:D
peace!!!

hhahaha.. mungkin citer aku nih agak 'jiwang' la bak kata org yg bercinta.. bagi aku, biasa jur.. just aku nk shre ape yg aku rasa jer.. ta lebeyh dri tuh pun..  aku nih dh la tak reti nk bercerita sgt.. kalau ada yg korunk ta paham.. sorry la noh.. hehhehhe... aku failed sket bab2 nk b'cerita.. kalau bab maki hamun orang, aku terer uh..
:)

aku amat merindui cinta mati aku.. mungkin ade yg kenal, mungkin ade yg ta kan. nama dye.. Fatin Nabiha Zulkifli..kami bru jur ta jmpe sebulan.. dh rasa mcm 10 tahun lamanya.. so.. dlm msa yg sama, masing2 dh jauh.. sorang kutub utara, sorang kutub selatan.. mmg payah la kan kalau nk berjumpa..
tahu2 la kan students.. mne nak cekau duit bnyk2 turun sana sini..
so kami just boleh contact through phone or fb jur la.. tapi, aku siyes brani bet, korunk sume pun mst tak tahan kan kalau ta jumpe cinta mati korunk..spe la yg boleh kan.. kalau boleh tuh mmg aku tabik spring2 lah kat dye.. aku nih yg jiwa keras pun cair kalau ngan cinta mati aku nih..

okeyh, topik2.. jgn nk melalut sangat oke Rashidi.. 
dh masing2 jauh nih, mcm2 la dugaan, cabaran n masalah yg berlaku antara kami.. 
ade jugak uh kadang2 bergadoh.. tpi org ckp, adat la kalau bercinta.. btol ta? mne nk bahgia jur 24jam.. kne lak aku nih jenis baran, silap sket nk angin jur... mmg kne lah.. kadng2 tuh aku pun kesian gak kat cinta mati aku nih... asyik dye jur kne.. huhuhuh.. sorry eyh syg!! ta sengaja!!

aku mula knl dye tyme aku stdy uh kat 1 kolej under MARA nih.. masa tuh sye baru jur masok.. junior aku la katakan.. kenal punye kenal.. last2 sangkut jugak kat mata kail pancing aku.. ape ag.. aku tarik uh!! kang melepas.. masak aku...
hehehhehe..
masa tuh oke lagi la kan, hari2 boleh jumpe.. pantang ada masa free jur.. mula muka kami jur kat cafe kolej.. heheehehe.. lagi ta malam, lagi tuh la ta jmpe pintu balik bilik..
dh hampir2 nk hujung sem.. baru lah aku terasa somethng yg patot aku ta perlu rasa..
aku t'pksa tinggalkan dye.. bukan CLASH oke.. 
maksud aku.. aku dh ta boleyh la jmpe dye mcm dlu.. ta boleh nk dating dh.. yelakan, aku sem last..
\mne nk menapak lagi dh kat kolej tuh..
so.. terpaksa la aku tinggalkan dye kat situ.. dh jauh nih, semakin hari.. semakin rindu la dibuatnye..
ape aku buat semua ta kne.. aku bila ta dpt ape yg aku nk mula lah.. angin satu badan.. sape yg ade kat sekeliling aku uh jadik mangsa..
cinta mati aku jgn citer uh.. slalu sgt b'sedih disebabkan aku.. yela. tak pasal2 kne marah kan.. ttbe jur.. padahal ta buat pape pun.. hadoi.. tapi dye paham aku mcm mne kan.. jadi dye pun tade lah nk amek hati sgt..
tpi kadng2 tuh, ade gak uh dye kecik aty ngan perangai aku yg pelik nih.. dh aku lak kne pujuk.. aku ni buknnye jenis kaki pujuk.. tak t'kial2 lak en aku nk memujuk.. nk tanak, kne la nk jugak.. sayang punye psal..

sekarang nih.. dh hampir 2 bulan gak uh kami ta berjumpe..
aku mmg rindu gila kat dye.. org ckp, dh ta boleh nk ckp ngan kata-kata dh.. setiap hari setiap masa aku meletakkan harapan supaya aku boleyh sgt berjumpe dgn dye wlpn aku tahu tuh sume hanyalah angan-angan jur,,bukannye senang beb nk menapak ke selatan kalau dri utara.. kne jugak spare modal.. buknnye senang ooo nk cri.. hadoi.. ape pun aku harap aku dpt sgt berjumpe ngan cinta mati aku nih sblm terlambat.. aku ni bukannye sehat sgt.. bak kata org.. jenis org b'pnyakit nih bknnye boleh hidup lama.. so.. b4 pape jadi aku mmg nk sgt jmpe dye.. aku nk melepaskan dlu rindu yg t'buku dlm hati aku nih...
aku memang sayang dye lebih dri diri aku sendiri.. 
dan aku sentiasa mengharapkan aku dpt hidup b'sama-sama dye, walau[un seketika

akhir kata, w'slm...
i really luv you Fatin Nabiha Zulkifli..
i really2 do..
n misshh u so much!!!!!!!!!!
sssoooo muuchh!!!
:(



Tuesday, January 4, 2011

1st In

assalamualaikum w.b.t, salam 1 m'sia


ari nih aku tade benda pun nk cerita.. baru nk berkecimpung dlm arena b'blogging nih.. slalunye aku dok bace yg org jur..
so.. aku nk gak try en..
ari nih ntah mimpi aku..
ttbe t'gerak hati nk buat..
aku pun carry the ferry jur la en.
hahahahaa..
aku rasa nih jur lah yg aku nk citer..
tade benda pun..
later on ade citer baguih punya..
aku kasi kamu semua..


aku harap..
jgn la segan2 noh nk jdi followers aku yer..
salam perkenalan!!!


w'slm..