Followers

Wednesday, August 17, 2011

Cinta Teragung

Maafkan aku..
Sekiranya tak termampu untuk mencurahkan semua isi hatiku..

Ternyata tak terkata rinduku padamu..

Ku takkan bisa menjadi lebih dari apa yang sedaya..
Namun ku tetap berjanji akan masih mencuba..
Untuk memujuk hatimu mencintai aku kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu..
Sejenis perasaan ku abaikan..

Membawa sejuta harapan..
Menagih cinta teragung darimu..






Sunday, August 14, 2011

Terima Kasih

entry kali just nk share about my bufday story..
FYI, my bufday is jumaat lepas.. 12th August..
Tengs to all my friends yg wish..
tak sangka, masih ramai yg engt akan bufday saya..

yg agak menyedihkan.. kali ini saya hnya sambut bufday sorang-2..
even ade suprise pvt party , but..
ntah la..
anyways, tengs ya to mastermind, Mrs A !! i lap u lebih !



cume tu la, dis year engtkan dpt la celebrate wit someone yg saya dah lama sgt plan nk sambut..
but, nk wat mcm mne kan, hubungan kami kandas tgh jln..
ta sempat saya nk merasa sambut dengan beliau..

dah plan mcm-2 dri tahun lepas..
tapi semuanya tinggal kenangan..
disebabkan teringin sgt nk celebrate, saya buat sendiri jer on 12th August tuh..
beli kek sendiri..
wish sendiri..

gelak sendiri..
sumenye sendiri..
sorang-2 jer..
agak sedih la jugak..
tapi takpelah.. saya kne la buat jugak. sebab mmg teringin nk celebrate..


ni la cake / cupcakes yg saya beli.. 
simple jer..




engtkan beliau sudah lupe bufday saya..
seharian menunggu.. akhirnya beliau be the last person yg wish..
tak kesah la kan. asalkan ade jugak..


last word.. thnks a lot to all the wisher..
MYBY all too..



Thursday, August 11, 2011

Rasa

aku insan biasa.. tak lepas dari segala salah dan silap.
SAYANG ? menjadi persoalan dlm kepala otak aku tatkala mata hendak merehatkan diri..
sayang 1000 kali sayang.. impian tinggal kenangan.. memori tinggal sejarah.. cinta tinggal nisan..

sudah lama berkubur, tapi rasa kasih dan sayang aku terhadap si dia masih hangat terasa di dalam hati..
bukanlah meminta, merayu ataupun menagih simpati.. tetapi sekadar ingin meluahkan ape yg telah lama terbuku di dalam isi hati ini..

aku amat merindui kamu.. adakah kamu tahu ?
aku amat merindui saat-saat kita bersama.. adakah kamu tahu ?
aku amat merindui setiap perbualan kita.. adakah kamu tahu ?
aku amat merindui gelak ketawa kita.. adakah kamu tahu ?
aku amat merindui kenangan kita .. adakah kamu tahu ?
aku amat merindui suaramu.. adakah kamu tahu ?
aku amat merindui bebelan mu.. adakah kamu tahu ?
aku amat merindui wajah mu.. adakah kamu tahu ?
aku amat merindui sentuhan mu.. adakah kamu tahu ?
 ingin aku lakukan kembali segalanya.. tapi apakan daya..
aku hnya mampu bermimpi..
aku hnya mampu berdoa dan mengharapkan yang terbaik buat mu..
terima kasih aku ucapkan atas pinjaman kasih dan sayang kamu yg seketika itu kepada aku..
walaupun sekejap, ianya amatlah bernilai..

ingin sekali aku menatap mu, bagi menghilangkan rasa rindu yg terbuku sekian lama tetapi aku tahu ianya amatlah mustahil..
mudah bagimu melepaskan aku satu ketika dulu, tapi sukar bagiku menerima kenyataan..
aku ikhlas menyayangimu..

air mata menjadi peneman tidur tiap kali aku rindukan kamu..
siapa tahu..?
gambar-gambar yang ada, aku simpan dan aku tatap setiap hari.. bagi melepaskan rindu..
siapa tahu ?
aku sering kali berbual sendirian seperti aku berbual dengan kamu..
siapa tahu ?
aku sering berkhayal aku keluar bersama-sama kamu, sambil memegang erat tanganmu..
siapa tahu ?
aku sering menipu diriku bahawa kamu ada disisiku setelah bangun dari tidur..
siapa tahu?
saban hari aku menantikan message ataupun panggilan dari kamu..
siapa tahu ?
aku sering kali bertanyakan khabar kamu melalui teman kenalan..
siapa tahu ?

rasa rindu dan sayang semakin hari semakin menebal.. aku hanya mampu tersenyum, sambil menyembunyikan rasa kesedihan yang aku alami..

aku sangat letih berpura-pura untuk menyembunyikan rasa sayang aku terhadapmu..
orang di sekeliling bertanya, aku menjawab "TIDAK,aku dah tak sayangkan dia lagi"
hakikatnya, aku hnya menipu diri sendiri. aku tahu, kita tak mungkin bersama lagi kerana hatimu dimiliki oleh org yg jauh lebih baik dari aku..
tetapi rasa kasih dan sayang aku terhadap kamu, FNZ, tak mungkin akan hilang..

p/s> saya hanya menyatakan apa yg saya rasa.


Saturday, August 6, 2011

Seronok Untuk Seketika

hola.. sje jer nk gatal kejap !
*my blog, my taste la wei*

aku just straight to the point !


aku ade knl sorang perempuan ni.. aku mmg suke sgt dye.. his style so cool man.. rambut dye mmg aku minat abis !
 aku knl pun dlm fb jer..
later dok knl-2, mula aku pun dah rasa seronok la.. dye pun lyn aku oke jer..
aku pun layan jer la..
tak lama jugak uh.. walling-2 ape bagai..
then ada satu mamat ni walling dye..
terus aku tgk dye layan mamat tu beb..
aku tgk status dye pun dah berubah dah..
mcm-2 la kan.. aku mls nk cerita kan sini..

baru jer aku nk ejas..
tapi nmpknya bkn rezeki aku..
tapi ape pun, aku still happpy sbb dye layan aku sebijik mcm ex aku dlu..
tu yg buat aku teringat sgt-2..
rambut diorng amat sama !
panjang dan cantik !
style diorng pun sama beb !


takpe, hidup mesti diteruskan ~
terima kasih awak sbb sempat buat sye seronok even seketika..
almost a years sye tak happy mcm tadi..

p/s : even agak poyo, tapi ini blog ! so , do i care ur words?

sekian, w'slm..
selamat berpuasa..=)


Thursday, August 4, 2011

Perasaan Yang Tersimpan

hey guys. Amacam dah masuk hari ke-4 puasa?
hopefully semuanya oke-2 blaka yea ! =D
just nk share smthng jer.. tentang ape yg aku rasa.. aku tak pandai nk bercerita.
tapi baru-2 ni aku ade jumpe satu lagu ni..
mmg superb ! lirik dye mmg aku rasa dpt la ceritakan ape yg aku rasa..
so, aku pun copy paste jela kat sini..
*sorry*
kalau nk layan, layan la, kalau ta nak. sokayh ~~


Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari 
hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu


Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu


Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi


Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu


Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi
Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri


Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu


Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu


Beribu sesalanku

Wednesday, August 3, 2011

SALAM RAMADHAN


Saya ingin mngucapkan salam ramadhan kepada semua kaum muslimin dan muslimat di seluruh dunia..
semoga Ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan dan dapat dimanfaatkan oleh kita semua.
p/s: jgn nk pikir raya jer, puasa dlu!


sedih sikit ramadhan kali ini tanpa insan yg tersayang disisi..
apa pun, sama-samalh kita memanfaatkan ramadhan kali. mungkin ini ramadhan buat kali terakhir buat diri kita. siapa tahu.. hanya ALLAH yg mengetahuinya..